Despre Targul de Craciun, o tinuta si preset-uri

Hello lovelies,

 

Vă întămpin astăzi cu ceea ce cred că va fi ultima postare din anul acesta. Știu, nu am fost atât de activă precum mi-aș fi dorit anul acesta, dar începem un nou capitol în 2020. Sper că ați avut parte de un Crăciun de poveste alături de cei dragi vouă. Această sărbătoare a fost binevenită și pentru mine, i-am revăzut pe cei dragi cu care nu am avut ocazia să mă întâlnesc prea des anul acesta, am stat la povești și am gustat din multe bunătăți.

Postările pe blog de tip #ootd mai sunt cool?  😂

Săptămâna trecută m-a sunat Ioana și mi-a propus să mergem la tărgul de Crăciun din București să facem o mini sesiune de poze și să ne bucurăm de o cafea la soare. Vremea a ținut cu noi din plin și ne-au ieșit niște poze tare faine. Ioana este una dintre prietenele cu care mă înțeleg perfect când vine vorba de poze, are răbdare și nu își dă ochii peste cap atunci când „abuzez” de ea.  😂

Adjustments (3) (1)

IMG_1420 (2)

IMG_1451IMG_1454 (1)

Cât despre târgul de Crăciun din București, ce să vă spun? Mie mi-a plăcut tare mult. Atmosferă crăciuneasca, oameni frumoși, colinde. Singurul lucru care lipsea era…zăpada. Dar noi am profitat de vremea buna și am fost pe la prânz, când nu era aglomerat, nu erau cozi pe la casuțele cu de toate, ne-am luat o cafea și ne-am așezat la soare. N-am testat nimic de mâncare, recunosc, erau multe chestii care arătau bine, dar de când am început iar să îmi număr caloriile, încerc să țin poftele în frâu. Cred că ați văzut bradul, care s-a dovedit a fi locul meu preferat de poze de la târg. But this wasn’t the only one. Erau multe locuri pozabile la târg și vi-l arăt pe celălalt preferat, mai jos. Pe aceste poze am aplicat un preset cu nuanțe portocalii, în Lightroom. Continuați să citiți dacă vreți și voi să testați genul acesta de edit.

Adjustments-01 (1)IMG_1472 (1)IMG_1552

So, vă place vibe-ul ultimelor poze? Eu am folosit preset-ul London 2, pentru care am făcut o adevărată obsesie. De fiecare dată când fac poze afară, la o lumină decentă și am și ceva arhitectură în cadru, folosesc acest preset. Îl adaptez tot timpul, în funcție de efectul dorit.

Dacă nu știți ce este un preset, vă dau cea mai simplă explicație pe care o folosesc în real life când mă vede cineva că meșteresc pe la contraste și mă întreabă ce fac acolo. Un preset este un edit prestabilit, cum sunt cele de la Instagram, pe care le puteți adapta după propriile gusturi în ceea ce privește luminozitatea, contrastul și alte tehnicalități de genul. Tocmai pentru că nu sunt expertă în domeniul retouch-ului, prefer să folosesc un preset și să-l adaptez.  Vă atașez și un exemplu de before/after.

IMG_1420 (2)-horz editIMG_1454 (1)-horz edited

Eu am descoperit aceste preseturi la Alina, găsiți aici colecția ei și tips & tricks în ceea ce privește instalarea și folosirea lor. Eu de când am câteva dintre acestea, am făcut o pasiune pentru ele, le aplic și văd care se potrivește mai bine pe diferite poze. Pe ea o știu de multă vreme din blogosferă, iar dacă v-am captat atenția cu subiectul preset-urilor, dar mai aveți întrebări în legătură cu minunățiile acestea, nu ezitați să îi scrieți. E o drăguță și m-a ajutat tot timpul când am avut vreo nelămurire. ❤️

Voi folosiți preset-uri?

Cum vi se par pozele?

Outfit

Palton Stradivarius

Fular Thrift shop

Botine Mango

Bluză LC Wikiki

Fustă Thrift shop

Curea Thrift shop

Poșetă Tiara Concept Store

 

Hugs & kisses,

FP.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s