Mierea de tei Roua Florilor Apidava + homemade hair mask

Hello girls,

 

După cum știți, de curând am luat decizia de a scrie pe blog o serie de postari pe care le-aș încadra în categoria sănătate. Tot de curând am dezvoltat o afinitate pentru produsele apicole, în principiu, pentru miere. Dacă data trecută am povestit câte ceva despre mierea de salcâm și v-am arătat o mască de față foarte ușor de făcut în casă, de data aceasta vorbim despre mierea de tei de la Roua Florilor Apidava. Am și o mască de păr foarte ușor de făcut, mască pe care eu o folosesc cam la o lună jumătate.

ED

  • De ce miere de tei?

Aceasta este bogată în vitamine, în special vitamina B1 care ajută sistemul nervos și pe cel digestiv, mușchii și inima. De asemenea, conține aminoacizi, polen și mană care sunt sănătate curată. Aminoacizii ne ajută în cazul stărilor de oboseală.

  • Câteva dintre proprietățile acesteia sunt:

Cea mai cunoscută este faptul că ajută în tratarea tusei și a răcelii. Eu evit să iau pastile, recurg la varianta aceasta doar în cazuri extreme. Remediul pe care îl îmbrățisez când răcesc e ceaiul de lămâie, foarte puțin îndulcit.  Alte calități ale mierii de tei ar fi că tratează bolile renale și insomniile. Pe mine m-a ajutat cu insomniile, iar o perioadă destul de lungă, am luat câte o linguriță înainte de somn. Puteți încerca varianta aceasta, oricum, mierea de tei ajută și în lupta cu stresul. După cum probabil știți, ceaiul de tei ajută la calmare și vă salvează de migrene. Eu de multe ori îl beau neîndulcit, dar când aleg sa-l îndulcesc, folosesc mierea de tei, care are proprietăți similare, provenind din aceeași sursă.

Pe lângă numeroase beneficii, mierea de tei are un gust foarte bun. Este dulce, dar nu mi se pare a fi un dulce insuportabil. Pentru mine chiar e mierea ideală. Eu o folosesc cel mai des pentru a îndulci laptele, dar de multe ori am folosit-o și pe clătite, dar și pentru a-i da gust budincii de chia.

ED2

În introducere am menționat o mască de păr cu miere pe care am început să o folosesc cam de când m-am confruntat cu problema căderii părului. Eu îl am destul de des, iar când am realizat că îmi cade în cantități generoase a trebuit să iau măsuri. Bineînțeles că toată lumea mi-a recomandat diverse pastile, dar cum nu sunt fanul lor, am zis sa încerc ceva făcut în casă, sub ochii mei. Eu am încercat până acum combinații de uleiuri cu miere, și anume, uleiul de ricin, măsline și cel de migdale. Pentru părul meu lung folosesc cam 5-6 lingurițe de ulei și 3-4 de miere. Trebuie să aveți grijă ca amestecul să fie omogen și să nu fie lipicios, așa că aveți grijă la cantitățile folosite. Pentru mine aceasta este varianta care funcționează.

 

Voi cum vă înțelegeți cu mierea de tei? Ați încercat vreo mască de păr cu miere?

 

Hugs& kisses

 

28 de gânduri despre “Mierea de tei Roua Florilor Apidava + homemade hair mask

  1. Pingback: Mierea ecologică di Melo de la Apidava – Behind the lines

  2. Pingback: Mierea Apidava si un scrub DIY – Florina Pandrea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s